Home » Over Pakjesboot 12
Rating: 4.3076923076923 sterren
13 stemmen

Over Pakjesboot 12

De naam Hydrograaf verandert vanaf midden november tot 5 december in ‘Pakjesboot 12’. Nadat de Sint en de Pieten vanuit Spanje naar Nederland zijn gebracht, vervult de Pakjesboot 12 de hoofdrol in het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht.

Jaarlijks tournee

Op de data tussen de intocht en Pakjesavond is het schip jaarlijks exclusief beschikbaar voor Sinterklaas en gaat dan op tournee door Nederland. Kinderen worden in groepen rondgeleid door de Pakjesboot 12 en komen zo langs de kombuis waar Pieten bezig zijn pepernoten te bakken. Vervolgens lopen ze langs het pakjesruim waar inpakpieten druk bezig zijn om de cadeautjes in te pakken en te sorteren. Hierna ontmoeten ze Sinterklaas in zijn werkkamer. In de testkamer zijn Pieten bezig om speelgoed te testen. Maar er iets aan de hand aan boord, want de Pieten zijn de kluts kwijt. Daarom wordt de kinderen gevraagd om te helpen met zoeken naar alles wat de Pieten kwijt zijn. Als dank voor de hulp krijgen alle kinderen een smakelijke beloning.

De Pakjesbootdagen in 2020

Tijdens de Pakjesbootdagen nodigt Sinterklaas normaal gezien kinderen uit om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen aan boord een kijkje te komen nemen. Dit jaar verloopt dit anders dan normaal. Heb jij altijd al eens willen kijken wat er zich allemaal aan boord van Pakjesboot 12 afspeelt? Bekijk onze online mogelijkheden voor 2020!

Speciale arrangementen

Voor scholen, BSO’s, bedrijven en andere instellingen verzorgen wij speciale arrangementen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen!