Home » Bezoek de Pakjesboot 12
Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Pakjesbootdagen 2020

Bezoek de enige echte Pakjesboot 12

De enige échte pakjesboot 12, de stoomboot van Sinterklaas zet weer koers naar Nederland en zal op 14 november 2020 aankomen!

 

Sinterklaas is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de pakjesbootdagen van 2020. Vanwege de huidige omstandigheden loopt de planning anders dan normaal, maar we kunnen vast verklappen dat de Pakjesbootdagen in 2020 zullen starten in Wageningen. 

 

De naam Hydrograaf verandert dan in ‘Pakjesboot 12’. Nadat de Sint en de Pieten vanuit Spanje naar Nederland zijn gebracht, vervult de Pakjesboot 12 de hoofdrol in het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht.

 

Vanaf half november tot 5 december is het schip jaarlijks exclusief beschikbaar voor Sinterklaas en gaat dan op tournee door Nederland. Kinderen worden in groepen rondgeleid door de Pakjesboot12 en komen zo langs de kombuis waar Pieten bezig zijn pepernoten te bakken. Vervolgens lopen ze langs het pakjesruim waar inpakpieten druk bezig zijn om de cadeautjes in te pakken en te sorteren. Hierna ontmoeten ze Sinterklaas in zijn werkkamer. In de testkamer zijn Pieten bezig om speelgoed te testen. Maar er iets aan de hand aan boord, want de Pieten zijn de kluts kwijt. Daarom wordt de kinderen gevraagd om te helpen met zoeken naar alles wat de Pieten kwijt zijn. Als dank voor de hulp krijgen alle kinderen een smakelijke beloning.

 

Tijdens deze Pakjesbootdagen nodigt Sinterklaas kinderen uit om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen aan boord een kijkje te komen nemen. Heb jij altijd al eens willen kijken wat er zich allemaal aan boord van Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan nu je kans en kom één van deze dagen aan boord.

 

Voor scholen, BSO’s en andere instellingen verzorgen wij speciale arrangementen. U kunt daarvoor contact met ons opnemen!