Meest gestelde vragen Pakjesbootdagen

De zak van SinterklaasDe Sinterklaas intocht is een grandioos feest voor groot en klein. Dit feest wordt met de grootste zorgvuldigheid voor u samengesteld, georganiseerd en uitgevoerd door vele vrijwilligers. Om deze traditie goed te laten verlopen hebben wij ook de medewerking nodig van het publiek en vele organisaties, bedrijven en instanties.

Als handvat hier een overzicht van de meest gestelde vragen. Zit uw antwoord er niet bij? Stuur dan een email naar: info@pakjesboot.nl.

Wanneer krijg ik de gereserveerde kaartjes voor de rondleiding? 

Na reservering en betaling ontvangt u een betaalbevestiging/factuur. Neem deze mee, want met dit bewijs kunt u uw kaarten krijgen.  (houd eventueel uw SPAM of reclame folder in de gaten) 

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Wij verzoeken u niet eerder dan 10 minuten vóór uw gereserveerde tijdstip aanwezig te zijn. Dit in verband met de te verwachten drukte en stroomlijning van de rondleidingen.

Waar moet ik mij melden?

Op iedere locatie vindt de ontvangst plaats in een restaurant/café. Hier dient u zich eerst te melden. Wij verzoeken u niet gelijk door te lopen naar het schip! Voor specifieke informatie over een bepaalde locatie kunt u onder de knop Bezoekersinfo kijken.

Hoe lang duurt de rondleiding aan boord?

Om de 10 minuten zal er een Piet 20-25 personen meenemen voor de rondleiding. De rondleiding aan boord bedraagt ongeveer 20 min. Hierdoor is er genoeg ruimte en persoonlijke aandacht om dit tot een bijzondere belevenis te maken voor iedereen!

PakjesBoot Dagen Haarlem

Ik wil mijn gereserveerde tijstip graag wijzigen, kan dat?

Mits er plaats is op het nieuwe tijdstip, kan dat. Stuur even een mailtje naar info@pakjesboot.nl met als onderwerp 'Wijzigiging tijdstip', vermeld hier uw oude tijdstip en gewenste nieuwe tijstip.

Kan de kinderwagen of rolstoel mee aan boord?

Nee helaas is dit niet mogelijk. Het schip is al meer dan 100 jaar oud en daarom niet goed toegankelijk voor minder valide, kinderwagens, rolstoelen etc.

Ik heb zojuist gereseveerd, maar nog geen bevestiging gekregen, is de bestelling gelukt?

Geen reden tot paniek! Wanneer u met iDEAL heeft betaald, komt het allemaal goed. Helaas hebben wij een iets verouderd systeem (Internetpiet is bezig met een nieuwe, maar wellicht is dat volgend jaar pas af), waardoor de automatische bevestiging niet altijd verstuurd wordt. Als u na een dag nog geen bericht heeft, kunt u het beste even een emailtje sturen naar info@pakjesboot.nl en dan zoeken wij het even voor u uit! 

Kan ik iets bijdragen?

Graag! We zijn erg afhankelijk van sponsors. Zowel in geld als in materiaal (transport, eten voor de vrijwilligers, aankleding, etc). Sponsoring in geld en natura wordt bijzonder op prijs gesteld en er zijn ook sponsorpakketten mogelijk. Neemt contact op!

Is de reclame en de markt tijdens de Pakjesbootdagen niet te commercieel?

Deze dagen kosten veel geld en we proberen op een leuke aantrekkelijke manier de dagen te bekostigen. Alleen sponsoring is niet genoeg gebleken. Wij proberen alle steden te laten bruisen van activiteiten, maar proberen de sponsoring enigszins gescheiden te houden van de Goedheiligman en zijn Pieten. Het huren van transport, pietenpakken en ander materiaal, alsmede het eten en drinken van de vrijwilligers, de pepernoten en alle bijkomende kosten, loopt aardig op. Daar moeten inkomsten tegenover staan. We proberen dit prudent op te lossen.

Kan ik meedoen?

Sinterklaas Intocht Haarlem

In principe hebben we voldoende vrijwilligers, maar neem even contact op met Nicole Wolfs.
De absolute minimumleeftijd is 16 jaar.

Ik wil een activiteit ontplooien. Hoe spreken we dat af?

Heeft u plannen of goede en leuke ideeën, neem dan contact op. 

Mag ik mijn evenement promoten tijdens de intocht?

Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn evenement/actie/aanbieding aan te kondigen (middels flyers)? Dat hangt helemaal van de plannen af, maar heeft u goede en leuke ideeën, neem dan contact op.

Wat zijn de contactgegevens van de Pakjesboot?

Rederij Hollands Glorie regelt de planning voor de Pakjesboot! Als u vragen heeft, kunt u met hen contact opnemen.

Sinterklaas Intocht Haarlem


Hollands Glorie
Haringvliet 619
3011 ZP Rotterdam
Sinterklaas Krantinfo@hollandsglorie.nl